Kuva Alt

Tietoa Meistä

HISTORIA – AJATTOMAT JA KESTÄVÄT RATKAISUT SUOMALAISTEN SAATAVILLE

Designapteekin tarina pohjautuu jo 1990-luvulle, jolloin Designapteekin ja Rakennusapteekin nykyiset omistajat Anette ja Jari kiinnostuivat ostamaan vanhan ja hyväkuntoisen talon restauroitavaksi.

 

Hirsitalon hankittuaan he kuitenkin huomasivat, että kunnostukseen tai restaurointiin tarvittavia tuotteita ei ollut saatavilla. Myös asiantuntijat, osaajat ja kirjallisuus puuttuivat alalta. Pitkäjänteisen työn seurauksena talo kuitenkin valmistui.

 

Kokemus vaivalloisesta ja hitaasta projektista innosti Anette ja Jari keräämään kaiken tiedon perinnerakentamisesta. Arvokkaiden ja klassisten rakennusten vaaliminen on vaikeaa ilman oikeita materiaaleja tai vankkapohjaista tietoa. Tuotteet ja tiedot koottiin yhteen niin, että muiden suomalaisten unelmat restauroinneista olisivat helpommin saavutettavissa.

Halu kunnioittaa vanhoja kiinteistöjä ja käsityötä loi pohjan Designapteekille ja Rakennusapteekille. Yritys sai alkunsa, kun Ringbom ja Ahlqvist perustivat Varaosapankin vuonna 1997. Liike tarjosi alkuperäisvaraosia, sekä alkuperäisten mallien mukaan valmistettuja uudistuotteita.

 

Rakennusapteekki laajeni Helsinkiin vuonna 2009, kun kaupunkiasumiseen ja sisustamiseen keskittyvä liike avattiin Korkeavuoreen. Designapteekiksi liike muuttui vasta vuonna 2019 Rakennusapteekin jakauduttua kolmeen osaan.

 

Nyt liikkeemme ja palvelumme ovat keskitetty kaupunkiasumiseen.

JARI AHLQVIST – TARINOILLA ON ARVONSA

Purjehtimista ja vanhojen kynttilänjalkojen keräilyä harrastava Jari Ahlqvist on löytänyt kutsumuksensa perinnerakentamisesta. Hangossa asuvan Alhqvistin voi löytää kiertelemästä antiikkimessuja tai huutokauppoja. Vanhoissa tavaroissa häntä kiehtovat historia, tarinat, sekä käsin tehdyn työn jäljet.

 

Ahlqvistin intohimo rakennusperinteisiin ja restaurointeihin pieteetillä on vain kasvanut yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksen varrella. Ystävällinen ja asiantunteva Ahlqvist on aina valmis auttamaan laajan ammattilaisista koostuvan verkostonsa kanssa.

X